top of page

Att ta sig hit

Skogsvägen 2.jpg

Buss: 401 eller 403

Busshållplats: Nackanäs

 

Gå över den lilla bron mot skogen. Ta stigen upp till höger som tar dig via skogen till Sickla Sauna.

Gettig Here
IMG_8039.jpg

If you drive, there is a parking at Sicklavallen, a short walk away!

It is free for 4 hours. If that doesn't work out, then there is a three hour free parking below the grocery store Willys in Sickla Köpkvarter.

Grinden sommar.jpg

Grinden till Sickla Sauna är lite undangömd men lättillgänglig.

 

Efter det andra huset finns en grind. Den kommer att vara öppen vid din bokade tid.

Gå över till bastubåten vid landgången.

Vad du kan förvänta dig

What to Expect
IMG_8011.HEIC

Ta av dig skorna och byt till tofflor.

 

Vi vill be er att hålla bastun ren genom att torka bort smuts från skorna och lägga dem på hyllorna. Golvet i omklädningsrummet kan vara kyligt, särskilt på vintern, så låna gärna ett par tofflor. Det är såklart valfritt och du kan ta med dina egna! Vi rengör våra tofflor mellan alla besök.

IMG_7996.HEIC

Du hittar ditt Sickla Sauna relaxset på bänkarna:

 

  • En stor lyxig och mjuk handduk gjord av ekologisk kammad Supima bomull

  • En äkta finsk lavduk i linne för bastun

  • En bastukudde i lin som matchar lavduken och som kan användas för rygg eller huvud i bastun

  • En isolerad flaska fylld med färskt kallt kranvatten

618915EE-3C6C-4976-ACD5-13F9E52136C5.JPG

Byt till badkläder eller var naken om du vill :)

 

Vi har två omklädningsrum med flera krokar. Jackor kan hängas utanför och dina kläder i omklädningsrummen. Det ska finnas tillräckligt med utrymme för alla dina tillhörigheter. Kom ihåg att avlägsna alla smycken som kan bli heta när det är varmt i bastun.

Sommar utsikt NV.jpg
IMG_8280.HEIC

När du är redo, njut av vår miljövänliga bastu!

 

Njut av den avkopplande värmen från den föruppvärmda bastukaminen. Den är utrustad med en nyutvecklad ekoförbränning som minskar CO-utsläppen med 70% och partikelutsläppen med 20% jämfört med en traditionell bastukamin.

Gillar du det halvvarmt, varmt eller hett? Om du är nöjd med värmen i bastun är en stor eller två mindre vedträn en bra mängd att mata kaminen med. Om du vill ha bastun så varm som möjligt, fyll då på kaminen till max. Att kasta vatten på stenarna ökar den upplevda värmen. Du kan hälla en till två skopor på toppen av stenarna när som helst.

Om du tycker att det är för tyst, sätt på din favoritmusik!

 

Det finns en musikanläggning med högtalare i både omklädningsrummet och bastun. Följ instruktionerna på väggen för att t.ex. ansluta din mobil. Allt du behöver komma ihåg är att ha din favoritmusik på en enhet med Bluetooth.

Sommar utsikt NV.jpg

Slappna av, njut av värmen och titta på de dansande lågorna. Utsikten utanför är lika spektakulär!

 

Vi har stora fönster i hela bastun. När båten ligger vid stranden är de vända mot väster och norr, för bästa möjliga utsikt. Det känns som att man nästan doppar tårna i vattnet och ser himlen samtidigt. Utsikten är magisk enligt oss!

D4604339-2B32-49A1-835B-D0AC9ED2AC42.heic

För hett? Ta ett dopp och drick ordentligt!

När värmen blir för stark, gå ut och njut av en annan utsikt och om du känner för det - ta ett dopp i sjön. Det är ofta trevligt att göra flera sittningar i bastun och kombinera det med nedkylande dopp.

Du har två timmars bastutid, vilket är gott om tid, så ta dig tid att koppla av och njut.  När du är redo att gå, lägg tillbaka allt och lås dörren. Välkommen tillbaka!

Plattform badbåt.jpg

In addition to the sauna boat, we offer a raft and SUPs!

Are you a larger crew or just looking for additional activities, then we are happy to offer both a raft and stand-up paddleboards. The raft is equipped with a sun powered electric motor and is perfect for cruises, swimming, sunbathing, and floating meals, while the SUPs are great for exercising and pure fun. Let us know if you are interested in these during your visit!

Säsongsskillnader

Vinterupplevelsen

Seasonal Differences
D5110029-17C9-472B-8EE7-DDEC94864742.heic
A6C81466-B03D-484A-88E2-1163A9A6CAC3_1_201_a.heic

På vintern står solen lågt och det är mestadels mörkt. Under de mörka timmarna kan du se ljuset från husen och naturens siluett lysa upp. Prova att ha lamporna tända eller släckta både på utsidan och insidan. På så sätt kan du justera vad du vill se och hur mycket du vill synas. Fokuset är på sällskapet, lugnet och sitt inre. Det är den perfekta tiden på året att verkligen vara i nuet!

Om det är ett hål i isen betyder det att vattnets temperatur är ca noll grader. Passa då på att njuta av en härlig upplevelse genom att ta ett kallt bad. Det är verkligen uppfriskande! Om du bestämmer dig för ett kallt bad, var försiktig så att du inte släpper stegen eller stannar för länge i vattnet. Det är också lämpligt att bada i par, så att ni kan hålla ett öga på varandra.

 

OBS! Var försiktig när du går till och från stegen. Under den här tiden på året är däcket ofta väldigt halt.

Sommarupplevelsen

08F6DD08-346D-446F-ABCC-B8620FF60D3D.heic
Sommar tur utsikt N.jpg
Sommar utsikt V.jpg

Bastubåten levererades under vintern 2021/2022. Det betyder att vi ännu inte har upplevt den under sommaren.

 

Vi ser fram emot att sätta tillbaka motorn och ta en tur på vattnet med den. Detta kommer att bli helt fantastiskt! Solnedgångarna är magiska den här tiden på året. Kom och se själv!

bottom of page